Ουκρανία-Eurovision: Οι νικητές πούλησαν το τρόπαιο για να αγοράσουν drones

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Eurovision 2022: Πόσα χρήματα συγκέντρωσαν οι Kalush Orchestra από την πώληση του τροπαίου – Τι θα κάνουν τα χρήματα

Η Ουκρανία αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2022 και το συγκρότημα Kalush Orchestra πούλησε το τρόπαιο του διαγωνισμού, συγκεντρώνοντας το ποσό των 900.000 δολαρίων, προκειμένου να δώσει τα χρήματα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, που μάχονται κατά των ρωσικών δυνάμεων. 

Τα μέλη του συγκροτήματος πώλησαν το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κέρδισαν, σε μία δημοπρασία που έγινε στο Facebook. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2. Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου. 

Η πώληση συνέπεσε με την εμφάνιση του συγκροτήματος σε μια φιλανθρωπική συναυλία στην Πύλη του Βρανδεμβούργου του Βερολίνου, εκεί το μέλος του συγκροτήματος, Oleh Psiuk, κάλεσε τον κόσμο να μην συνηθίσει τον πόλεμο. «Πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι πάντα στα πρωτοσέλιδα, μέχρι να έρθει η ειρήνη», είπε χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης. 

Kalush Orchestra: Όλα τα έσοδα του «Stefania» σε ανθρωπιστικούς σκοπούς

H Sony Music αποφάσισε να δωρίσει όλα τα έσοδα από το τραγούδι «Stefania» των Kalush Orchestra σε ανθρωπιστικούς σκοπούς που έχει επιλέξει το ίδιο το συγκρότημα. Οι Kalush Orchestra αφιέρωσαν το τραγούδι και τη νίκη τους στον Ουκρανικό λαό, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους, σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας. Κάθε άντρας κάθε γυναίκα, κάθε αθώο παιδί.

Πρόκειται για ένα κομμάτι που συνδυάζει rap κουπλέ, folk ρεφρέν και hip-hop beats και αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα απο ένα απλό τραγούδι. 

«Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη όλων των Ευρωπαίων. Αυτή η νίκη δεν είναι για εμάς αλλά για τον γενναίο Ουκρανικό λαό που παλεύει για την ελευθερία μας τώρα. Όλοι στάθηκαν στη σκηνή μαζί μας, αυτή τη στιγμή και μας έδωσαν δύναμη. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι για τη Eurovision του 2023 σε μια νέα Ουκρανία, ανοικοδομημένη, ευημερούσα και ευτυχισμένη χώρα», είχε πει χαρακτηριστικά πριν από λίγες ημέρες ο Oleh Psiuk, που ηγείται της Kalush Orchestra.

Δείτε το video

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κορυφαια θεματα

Η Admiral μεγάλος χορηγός στον 7ο Σύζαθλο, έναν αγώνα δρόμου &προσφοράς προς τον συνάνθρωπο

Η Admiral είναι περήφανος χορηγός του φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου “ΣΥΖΑΘΛΟΣ” 2022 που διοργανώνει η Συζωή – Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης.

[yop_poll id="1"]
[yop_poll id="1"]