Θεσσαλονίκη: Δύο φορές την εβδομάδα η “Αλκίππη” στον Θερμαϊκό – 200 κιλά σκουπίδια σε κάθε επιχείρηση καθαρισμού

Share This Post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Επιχείρηση καθαρισμού είναι σε εξέλιξη στον Θερμαϊκό Κόλπο, από το ειδικό σκάφος “Αλκίππη“.

Το πρωί της Τρίτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, μαζί με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, βρέθηκαν στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους και επέβλεψαν τον επιφανειακό καθαρισμό της θάλασσας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αμυράς, πλέον η “Αλκίππη” θα βγαίνει στον Θερμαϊκό οκτώ φορές τον μήνα, καθώς θα χρηματοδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό μέσω του ΟΦΥΠΕΚΑ.

“Το υπουργείο περιβάλλοντος με πολύτιμο συνεργάτη τον ΟΦΥΠΕΚΑ ξεκινάμε τους προληπτικούς καθαρισμούς του Θερμαϊκού σε μόνιμη βάση. Οκτώ φορές τον μήνα τουλάχιστον το ειδικά εξοπλισμένο καραβάκι θα πηγαινοέρχεται από το Δέλτα Αξιού ως το Μέγαρο Μουσικής και να μαζεύει τα απορρίμματα αλλά και το σημαντικότερο τα πλαστικά”, ανέφερε ο κ. Αμυράς.

Αρχικά, η σύμβαση έχει διάρκεια οκτώ μήνες, ενώ στη συνέχεια θα παραταθεί για όσο το δυνατόν περισσότερο. “Ότι χρειαστεί θα το κάνουμε. Θεσσαλονίκη και Θερμαϊκός αποκτούν σε μόνιμη βάση τον καθαρισμό”, πρόσθεσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΦΥΠΕΚΑ, Μαρία Παπαδόπουλου τόνισε πως έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια, έτσι ώστε η “Αλκίππη” να βγαίνει στον Θερμαϊκό δύο φορές την εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλαφάτης ξεκαθάρισε πως “η κυβέρνηση ασκεί πράσινες πολιτικές και σταματάει η επετεία για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού Κόλπου. Στα ζητήματα του περιβάλλοντος δεν κάνουμε μετέωρα βήματα”.

200 κιλά σκουπίδια κάθε φορά που η “Αλκίππη” βγαίνει στον Θερμαϊκό

Περισσότερα από 200 κιλά σκουπίδια συλλέγονται κάθε φορά που το σκάφος “Αλκίππη” επιχειρεί στον Θερμαϊκό Κόλπο, ξεκινώντας από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έως και την περιοχή της Αγίας Τριάδας.

“Συλλέγονται τουλάχιστον 200 κιλά σκουπίδια κάθε φορά που βγαίνει η Αλκίππη στον Θερμαϊκό”, είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παλάντζας, υπεύθυνος περιβάλλοντος της North Aegean Slops Α.Ε.

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας ότι δεν υπάρχει πουθενά αλλού σκάφος που να χρηματοδοτείται από τη πολιτεία και να καθαρίζει παράκτιες περιοχές.

ΠΗΓΗ: THESTIVAL.GR

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κορυφαια θεματα

Η Admiral μεγάλος χορηγός στον 7ο Σύζαθλο, έναν αγώνα δρόμου &προσφοράς προς τον συνάνθρωπο

Η Admiral είναι περήφανος χορηγός του φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου “ΣΥΖΑΘΛΟΣ” 2022 που διοργανώνει η Συζωή – Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Διαταραχές Όρασης.

[yop_poll id="1"]
[yop_poll id="1"]